Klein verschil in typeaanduiding, groot verschil in prestaties! De splinternieuwe Bridgestone T32 sport-touring band is maar met één doel ontworpen en dat is om de beste in zijn klasse te zijn.

De ervaring heeft geleerd dat de Bridgestone T31 is uitgegroeid tot de favoriete band van veel sport-touring rijders. De nieuwe T32 is echter in alle opzichten verder verbeterd. Stond de T31 al bekend om zijn goede eigenschappen in de regen, de T32 doet het nog voel- en merkbaar beter! Hoe heeft Bridgestone dat voor elkaar gekregen?

Echt effectief: Pulse Groove profiel
Wat de T32 direct, ook qua uiterlijk, zo onderscheidend maakt is de toegepaste ‘’Pulse Groove” technologie. De profielgroef heeft hierbij geen rechte lijnen meer, maar loopt om eilandjes heen die in de groef zelf geplaatst zijn, de zogenaamde deflectoren. Bij een gewone, recht lopende groef wordt het water naar het midden gedwongen. De watersnelheid is daarbij in het midden van de groef hoger dan aan de zijkanten, is dus variabel en daardoor trager.

De Pulse Groove zorgt daarentegen voor een gelijkmatiger en daardoor veel sneller lopende waterstroom. Het water tussen de weg en de band wordt daarmee razendsnel afgevoerd en dat zorgt voor die spectaculaire toename van de grip in de regen van de nieuwe T32.

Op stip nummer 1: vertrouwen in de regen
Uit onderzoek weten we dat uw klant de grip en vertrouwen die een band in de regen geeft verreweg de belangrijkste eigenschap vindt. Veel meer nog dan de levensduur of prijs. De T32 voldoet helemaal aan deze consumenten-eis: dankzij het Pulse Groove profiel en een nieuwe compound is de remweg in de regen met niet minder dan 7% verbeterd.

Bij de achterband is een maar liefst 13% groter contactvlak met de weg gecreëerd en dat zorgt voor aanzienlijke meer tractie en grip. Uiteraard is ook achter de Pulse Groove toegepast. Nu valt dit nieuwe Pulse Groove profiel direct op, maar het is het totaal aan vernieuwingen dat de T32 zo uitzonderlijk maakt. Subtiel zijn bijvoorbeeld de gewijzigde hoeken van de groeven, de verbeterde loopvlakstijfheid, de nieuwe compound en het veel grotere totale contactvlak met de weg.

Perfecte tourband
Bridgestone is er in geslaagd om ook de droog weer stuureigenschappen weer verder te verfijnen. De stabiliteit van deze sport-touring band, ook op hoge snelheden en met maximale belasting, was al legendarisch en de T32 gaat daarin nog een stap verder. Samen met het lichte, maar exacte stuurkarakter en de lange levensduur is dit een band die in het sport-touring segment leidend is.

Direct ook in GT versie
Goed nieuws voor uw klanten met motoren waarvoor een GT band dwingend is voorgeschreven: de T32 is direct ook in de GT versie leverbaar! Ook de GT heeft de nieuwe Pulse Groove technologie voor meer grip in de regen, maar dankzij een geoptimaliseerde loopvlakstijfheid en aangepast profiel gaat deze T32GT ook nog eens 10% langer mee.

Leverbaar naast T31
De T32 wordt leverbaar vanaf begin januari in alle gangbare maten. De T32 en T32GT worden boven de T31 gepositioneerd, echter met een zeer concurrerende prijsstelling voor dit segment. Daarnaast blijft ook de volledige line-up van de T31 en T31GT leverbaar. Beide banden zullen daarbij prijstechnisch gezien alleen maar aantrekkelijker gaan worden.