Avon Tyres heeft de distributie in de Benelux, Noord-Duitsland en het Ruhrgebied versterkt met het aanstellen van T.T.I. Tyre Trading International, gevestigd te Numansdorp in Nederland, als officiële importeur. Eigenaar Peter-Alexander van’t Hof viert dit jaar dat het bedrijf 30 jaar in de bandenhandel zit, maar is al vier generaties lang een gevestigd familiebedrijf. T.T.I. Tyre Trading International biedt een 24-uurs service naar zijn klanten in de Benelux en Noord-Duitsland vanuit het eigen magazijn in Numansdorp en de twee andere bedrijven: van Aalderen Twen-Tyre in Nederland en Reifen Kraftwerk GmbH in het Ruhrgebied in Duitsland. Het merk Avon heeft een rijke geschiedenis en wordt beschouwd als een echt Europees premium merk door zijn prominente rol in de motorsport en originele uitrusting onder Britse niche merken, zoals Caterham, Lotus, Rolls Royce, Bentley en TVR. Peter-Alexander van ’t Hof merkt op: “Het merk Avon is een geweldige aanvulling voor ons familiebedrijf. Het Europese assortiment biedt premium producten met A-labels voor grip op nat wegdek, wordt ondersteund door een uitstekende service én een marketingcampagne met een nieuw uiterlijk. We kijken er naar uit om met Avon samen te werken en onze wederzijdse activiteiten te kunnen uitbouwen. Zeker omdat de strategie met Avon anders is dan tot nu toe met andere merken.” Marge wordt cruciaal Samen met Avon hebben wij een strategie verzonnen met beheersing van de stromen op het internet. Hierdoor kan onze klant weer geld verdienen aan banden. Klanten die daarin mee willen gaan, willen we bij T.T.I. Tyre Trading International graag als dealer. Van’t Hof: “Kortom: zelf verkopen, regiobescherming, het verhaal vertellen en de marge in de eigen pocket steken!” Avon is in beweging Europees verkoopdirecteur van Avon Tyres, Jaap van Wessum zegt: “Avon Tyres trekt een aantal nieuwe distribiteurs aan door heel Europa. De combinati e van onze nieuwe productlijn, marketingcampagne, activiteiten op Social Media en Brits erfgoed maakt Avon Tyres een aantrekkelijk merk. We zijn erg blij met zoveel belangstelling in ons merk en met de benoeming van T.T.I. Tyre Trading International, van Aalderen Twen-Tyre en Reifen Kraftwerk GmbH (Benelux, Noord-Duitsland en het Ruhrgebied) en de andere nieuwe distribiteurs in Europa.” Word ook dealer van Avon Tyers en ervaar de voordelen:
  • Avon Tyres is een Europese fabrikant, met een rijke historie sinds 1885.
  • Avon levert bijna alle banden met een A-label voor grip op nat wegdek. Veiligheid is en blijft het belangrijkste criteria.
  • Avon is een premium merk met controle over haar online verkopen, zodat u met de huidige prijsstructuur een gezonde marge kunt maken.
  • TTI werkt met een dealersysteem op basis van prijsdifferentatie. U heeft een duidelijk inkoopvoordeel t.o.v. reguliere klanten.
  • TTI en Avon bieden een spaarsysteem waarmee u voor mooie prijzen kunt sparen, zoals een bezoek aan de fabriek in Engeland of een voetbalwedstrijd van Derby County.
  • Avon is OE leverancier aan Lotus, Rolls Royce, Caterham, Bentley en TVR.
  • Avon is de grootste leverancier van race en rallybanden ter wereld.