“Met de Azenis FK510 SUV brengt Falken een absoluut goede band op de markt die bij alle rijomstandigheden een veilige, zeer actieve indruk maakt”, luidt het oordeel van de onafhankelijke jury van het tijdschrift “Gute Fahrt” in hun zomerbandentest, die zich dit jaar op SUV-banden richt. Getest werden zeven SUV-zomerbanden in de maat 215/50R18 op een Volkswagen T-Roc. In totaal drie van de geteste banden kregen de beoordeling “Zeer goed”.

De Azenis FK510 SUV behaalde zeer goede beoordelingen, met name in de categorieën rijgedrag op een droog wegdek, remmen op een nat wegdek en op het natte circuit. Hier eindigde de Falken band met een maximale dwarsversnelling van 8,09 m/s2 als beste van de geteste banden. Net als bij nat remmen: tijdens een noodstop vanaf 100 km/u had de Falken Azenis FK510 SUV met 38,84 de op één na kortste remweg en de laagste restsnelheid van minder dan 4 km/u. Maar ook de andere testwaarden, zoals rijgedrag op een nat wegdek, aquaplaning, remmen op een droog wegdek of de geluidskarakteristieken werden zonder uitzondering met goed beoordeeld.

“De uitstekende testresultaten tonen aan dat we er met de Azenis FK510 voor SUV’s opnieuw in geslaagd zijn een zeer veilige en evenwichtige band aan te bieden. Zo hebben we nu een band in ons portfolio met premium eigenschappen in een groeiend en winstgevend segment”, vertelt Andreas Giese, Senior Manager Corporate Planning and Product Planning bij Falken Tyre Europe GmbH, met genoegen.

De Falken Azenis FK510 SUV is sinds 2017 op de markt en is verkrijgbaar bij TTI in 50 maten, van 17-22 inch, in de series 30 – 65. Afhankelijk van de grootte beschikt hij over de snelheidsindex W/Y of (Y) en is hij dus goedgekeurd voor snelheden tot meer dan 300 km/u.