De nieuwe Falken Sincera SN110 is een milieuvriendelijk product: de band bespaart energie door zijn lage rolweerstand en biedt een uitstekend afrolcomfort. Tegelijkertijd stelt de band nieuwe normen bij de rijeigenschappen. Zo zorgt hij voor een zeer directe stuurrespons en een korte remweg. Beide factoren bevorderen de veiligheid in het verkeer en die van de inzittenden van het voertuig. Het nieuwe product zal in het voorjaar van 2020 in tal van maten beschikbaar zijn voor het conversieseizoen.

“Falken heeft de tekenen van de tijd herkend en een nieuwe band met lage rolweerstand ontwikkeld”, legt Andreas Giese uit. “We zijn er opnieuw in geslaagd om een met passie ontwikkeld hightechproduct van hoge kwaliteit klaar te maken voor serieproductie en op de markt te brengen.”

De 4D-nanodesigntechnologie die bij de samenstelling van het loopvlak is toegepast, biedt opmerkelijke voordelen. De Sincera SN110 is hierdoor duurzaam en robuust. Bij de ontwikkeling werd gebruik gemaakt van supercomputers, die hielpen met simulaties en extrapolaties om de rubbermenging in het nanobereik te optimaliseren. Zo kon een op maat gemaakt rubber worden ontwikkeld dat een goede grip biedt op natte en droge wegen en daarbij zeer goed bestand is tegen slijtage.

Hoewel deze voordelen niet met het blote oog herkenbaar zijn, heeft de Falken Sincera SN110 nog andere bijzondere kenmerken. Zo zorgen kleine inkepingen in de profielribben rondom voor een groter aantal gripranden. Deze randen verkorten de remweg en zorgen voor een goede grip, ongeacht de kwaliteit van de rijbaan. Goed herkenbaar is ook dat de blokken aan de buitenschouder van de band zijn bevestigd. Dit betekent dat er minder vervorming optreedt in dit sterk belaste gebied tijdens het dynamisch rijden van bochten. Dat zorgt eveneens voor korte remwegen, maar verhoogt bovendien de stuurprecisie en het reactievermogen op stuurbewegingen – het rijplezier mag er nu eenmaal niet onder lijden.

De productontwikkelaars hebben ook veel aandacht besteed aan het ontwerp van een bijzonder aerodynamische zijwand. Dankzij de daarbij bereikte vermindering van wervelstromen kon de luchtweerstand worden verminderd. Zo spaart de nieuwe Sincera SN110 de portemonnee en het milieu.

Een ander ontwerpkenmerk zijn de hemisferisch gevormde profielribben. Deze vorm zorgt voor minder slip en dus minder energieverlies met een verbeterde duurzaamheid en een hoger kilometerrendement.

Op het bandenlabel van de Sincera SN110 zullen daarom waarschijnlijk de volgende classificaties staan: C tot E voor de rolweerstand, beste waarde “A” voor de grip bij natte omstandigheden en twee geluidsgolven voor het rolgeluid.

In het voorjaar van 2020 zullen 49 verschillende formaten van de nieuwe band beschikbaar zijn voor snelheden tot 190 km/u (T) en 210 km/u (H). Met maten variërend van 14 tot 16 inch diameter, doorsneden van 70 tot 45 procent en bandbreedtes tussen 165 en 215 millimeter, kan een meerderheid van de kleine en compacte auto’s volgens de normen worden uitgerust.

Voor hogere belastingen zijn daarbij ook negen maten als XL-band gemarkeerd. Of het nu gaat om Audi A 1, Alfa Romeo Giulietta, Hyundai i10, Ford B-Max, Fiat 500, Mercedes A-klasse, Mitsubishi i-MIEV, Renault Twingo of Volkswagen Polo – de nieuwe Falken Sincera SN110 is beschikbaar.