De Protoura Sport is het resultaat van tientallen jaren ervaring in ontwikkeling, duizenden testkilometers, de meest geavanceerde loopvlakontwerpen en is gemaakt om van te houden.

“Met de Protoura Sport hebben we een band gecreëerd met veel nieuwe en innovatieve eigenschappen,” aldus Davanti Tyres General Manager Peter Cross. “Deze band legt een nieuwe standaard voor reactievermogen, handling en prestaties. Deze band is één met de bestuurder.”

De Protoura Sport is de eerste band die veel ontwikkelingstijd heeft gekregen in Davanti’s nieuwe Europese ontwikkelingscentrum in IDIADA. De band is ook onderwerpen aan zowel Dekra als TÜV Süd en presteerder beter dan rivalen van toonaangevende merken in een reeks aan prestatietests.

De Davanti Protoura Sport is ontworpen voor de Premium markt en behoort door zijn prestaties en styling tot de gevestigde leiders in de UHP klasse.

“Als je van autorijden houdt, biedt de Protoura Sport alles wat je van een band verlangt,” zegt Ray Collier, Manager Director van de onafhankelijke testorganisatie TREAD, die de Protoura Sport uitgebreid heeft getest. “Bij het testen van deze banden legden we de lat erg hoog. Subjectief beoordeelden we de dynamische prestaties van de band en hoe plezierig de rijervaring was.”

“We legden de lat ook erg hoog voor veiligheid, vooral bij auto’s met een hoog vermogen die op hun volle potentieel rijden. De testdoelen waren zeer ambitieus, met drempels die op dezelfde niveaus lagen als verwacht bij OE-tests, maar de Protoura Sport voldeed aan elke uitdaging. Het is een enorm indrukwekkende band, die elk merk als zijn paradepaardje zou willen hebben.”

De Protoura Sport is ontwikkeld met een verrijkte rubbersamenstelling om uitzonderlijke grip bij hoge snelheden te bieden en heeft een aantal belangrijke ontwerpkenmerken die ervoor zorgen dat optimale controle, stabiliteit en remprestaties worden geleverd waar het onmiddellijk nodig is.

“Nauwkeurig ontworpen en in elkaar grijpende profielblokken zorgen ervoor dat de Protoura Sport stuurstabiliteit behoudt bij aanzienlijke snelheden in de bochten,” aldus Peter Cross. “Ook hebben we een intelligent watermanagementsysteem geïntegreerd. Brede omtrekgroeven werken in harmonie samen om de waterafvoer te versnellen zonder dat dit consequenties heeft voor het rijgedrag op droog wegdek. Verder worden door de laterale buitenste groeven geluidsgolven gedempt zodat deze UHP band zeer stil en comfortabel is.”

Het nieuwe zijwandontwerp bestaat uit naadloze, met laser gegraveerde elementen met een verbluffend zwart effect. Met andere woorden; de Davanti Protoura Sport ziet er net zo goed als hij rijdt.

“De Protoura Sport is de meest geavanceerde band die we ooit hebben geproduceerd,” zegt Cross. “Of u nu het potentieel van de prestaties van uw sportwagen wilt laten ontwaken of een allround UHP-band wilt om van een zomerse autorit te genieten; de Protoura Sport is de band voor u.”

De Davanti Protoura Sport is verkrijgbaar bij TTI Tyre Trading in meer dan 20 maten in 17 tot 21 inch. De band heeft het snelheidssymbool Y.