Één van Falken’s populairste modellen, de Ziex ZE310A Ecorun, is door Seat geselecteerd als eerste montageband voor de Seat Leon in de bandenmaat 205-55 R16 91V. Dit type Leon wordt geproduceerd in de fabriek voor personenauto’s in Martorell, Spanje.

De Ziex ZE310 Ecorun is een van de best verkochte banden van Falken en heeft al een aantal positieve testresultaten behaald. Onlangs nog kreeg de band de beoordeling “goed” van het Duitse vakblad Auto, Motor und Sport. Ook scoorde de Ziex ZE310 Ecorun bijzonder goed op alle veiligheidscriteria.

De Ziex ZE310 Ecorun behaalde een onovertroffen score in de categorie aquaplaning, zowel in de lengterichting als in de dwarsrichting. Ook de resultaten voor prestaties op droog asfalt, de controle in bochten en de goede grip, waren indrukwekkend.

“Wij hebben een sterk samenwerkingsverband met Seat”, aldus Christian Stolting – Key Accountmanager OE bij Falken Tyre Europe GmbH. “Ik ben zeer blij met elke band die we aan Spanje mogen leveren. Met onze zeer goede prijs / prestatieverhouding, die ook herhaaldelijk door onafhankelijke partijen wordt gecertificeerd, zijn wij ook voor auto’s in de compacte klasse altijd de eerste keus. In dit steeds groeiende segment mogen wij tal van modellen uitrusten met Falken. Zowel in de OE-sector als in de aftermarkt-business.”

Omdat de Ziex ZE310 Ecorun af fabriek op de Seat Leon wordt gemonteerd, heeft de band de extra aanduiding “A” in de naam: Falken Ziex ZE310A Ecorun.

Voor de vervangingsmarkt is de Falken Ziex ZE310 Ecorun beschikbaar in 106 maten van 14-19 inch, in de series 40-70 en snelheidsklasse H / V / W (210 – 270 km/h).