De Falken Eurowinter HS01 is na de bekroning van de laatste bandentest door de Austrian Automobile, Motorcycle and Touring Club (ÖAMTC, in samenwerking met ADAC en TCS) een van de meest solide winterbanden voor personenwagens op dit moment. Het testveld bestond uit 15 kandidaten die werden getest in de maat 205-55 R16 en de winterband van Falken haalde daarin de 6e plaats.

Het oordeel “goed in natte omstandigheden” is vooral relevant voor veiligheidsbewuste bestuurders, aangezien de winter in Midden-Europa gekenmerkt wordt door een relatief hoog aantal regenachtige dagen. Zijn goede grip in natte omstandigheden zorgen ervoor dat kritieke rijsituaties naar de achtergrond verdwijnen.

De afgelopen jaren zijn de strenge winters met veel sneeuw en ijs minder frequent geworden, maar goede, winterse eigenschappen zijn nog steeds onmisbaar voor winterbanden. Op ijs wordt de Falken Eurowinter HS01 net zo positief beoordeeld als de testwinnaars en ook kreeg hij een respectabel cijfer van 2,7 op sneeuw. Andere sterke punten zijn het hoge kilometragevermogen dat door goede stlijtvastheid kan worden bereikt.

De Falken Eurowinter HS01 is nu enkele jaren op de markt en overtuigt nog steeds door zijn uitstekende grip op sneeuw-, ijs- en natte omstandigheden, zijn eersteklas weerstand tegen aquaplaning en zijn hoge mate van richtingsstabiliteit.

“We zijn erg blij met de positieve beoordeling van de Falken Eurowinter HS01 in een zeer competitieve omgeving en we zijn ervan overtuigd dat automobilisten de winter veilig zullen doorkomen met onze producten”, zegt Andreas Giese, Senior Manager van Falken Europe GmbH.

De Falken Eurowinter HS01 is verkrijgbaar bij TTI Tyre Trading in meer dan 100 maten in 13 tot 21 inch. De band heeft het snelheidssymbool H, T, V en W.