Klanten die voor Falken kiezen profiteren nu van extra zekerheid vanwege de uitgebreide garantie van 5 jaar op het complete assortiment aan banden voor personenauto’s, SUV’s, bestelwagenbanden en vrachtwagenbanden. Deze garantie geldt verder ook voor de Falken banden die af-fabriek worden gemonteerd. Het eenvoudige en transparante proces vereist geen registratie, waardoor het eenvoudig te beheren is en ervoor zorgt dat zowel de dealer als de klant gecompenseerd wordt en uiteindelijk tevreden is.

Geldig vanaf de verkoopdatum (of DOT-code als de klant geen kassabon heeft), hebben alle Falken banden nu een onbeperkte kilometergarantie tegen fabricagefouten gedurende 5 jaar of totdat de profieldiepte 2 mm meet in één van de belangrijkste loopvlakgroeven. In geval van een claim zla de dealer de band controleren en deze terugsturen naar de technische dienst van Falken.

Als er een defect wordt gevonden, wordt er een krediet aan de dealer betaald. Dit krediet wordt berekend door de aankoopprijs te vermenigvuldigen met de resterende profieldiepte als percentage van het oorspronkelijke loopvlak met een minimum van 2 mm. Op verzoek kan er ook een nieuwe band worden geleverd ter vervanging van banden met meer dan 90 procent resterende profieldiepte.

Dit bedrag wordt gecrediteerd aan de dealer, die op zijn beurt de klant terugbetaalt. Een extra behandelingsvergoeding om de kosten te dekken zorgt ervoor dat de dealer volledig wordt gecompenseerd voor zijn ondersteuning. Denk hierbij aan analyse, bandenverwijdering, montage, administratie, etc. Uitsluitingen zijn o.a. verkeerd gebruik, een verkeerde luchtdruk, een overbelaste band, en uitwendige schade.

“Onze banden worden ontwikkeld en geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen. Daarzom zijn we er op trots op dat we deze garantie kunnen bieden, die de standaard zal zetten binnen de industrie”, legt Daniel Hupke – Manager Technical Service en Quality Assurance – uit. “het belangrijkste voor ons was dat we onze klanten een sterke en transparante garantiebelofte konden bieden. Bovendien worden de administratieve eisen aan de dealer geminimaliseerd en krijgen ze in het beste geval veel nieuwe klanten die kunnen vertrouwen op de kwaliteit van Falken banden”.