Toyota heeft Falken uitgekozen voor de montage van OE-banden op de nieuwe Corolla modellen, die leverbaar is sinds maart 2019. De nieuwe modellen worden af fabriek in de Ziex-serie voorzien van de maten 225/40 R18 92W XL en 225/45 R17 91W en van de Sincera-serie in de maat 205/55 R16 91V.

’s Werelds best verkochte auto staat al jarenlang synoniem voor hoge betrouwbaarheid en nu legt de hypermoderne hybride aandrijving de lat nog hoger op het gebied van prestaties en efficiëntie door de Falken Ziex ZE914B Ecorun te monteren op het nieuwe hatchback-model van de Corolla. De Ziex ZE914B Ecorun biedt uitstekende handing- en remeigenschappen, zelfs in natte omstandigheden. De band is aangepast aan de geavanceerde vereisten van voertuigen met hybride aandrijving en levert nu een verbeterde rolweerstand, die het brandstofverbruik vermindert.

Met zijn krachtige grip is de Ziex ZE914B Ecorun een uitstekende keuze voor alle rijstijlen. Onafhankelijke Duitse vakbladen, zoals de Auto Bild, hebben de Falken Ziex ZE914 Ecorun het predicaat “Aanbevolen” toegekend met de nadruk op zijn uitgebalanceerde rijeigenschappen op nat wegdek, hoge stuurprecisie en zeer goed rijcomfort.

De sedan modellen van de nieuwe Toyota Corolla zullen af fabriek worden voorzien van de Falken Sincera SN832B Ecorun. Deze band werd gelanceerd in 2014 en was de eerste energiebesparende band van Falken en heeft sinds de introductie ervan voortdurend vooruitgang geboekt. De Sincera SN832B Ecorun biedt superieure grip op nat wegdek plus uitstekend aquaplaning gedrag in combinatie met een laag brandstofverbruik.

Testers van de Duitse automobielvereniging ADAC kozen de Falken Sincera SN832 Ecroun als algemene bandenwinnaar van de ADAC zomerbandentest 2018. De band leverde overtuigende prestaties in alle categorieën en heeft het predicaat “Zeer goed” voor rijgedrag en veiligheid ontvangen. De prestaties op nat wegdek werden beoordeeld als “Goed” en voor de aquaplaning-weerstand met “Zeer goed”.

De banden worden geproduceerd in de SRI fabriek in Turkije en gemonteerd in de Toyota fabrieken in het Britse Castle Donington en het Sarkaya Turkije.