Of het nu in de stad is, op provinciale wegen en snelwegen of in licht terrein – het nieuwe model van de A1-serie van Audi is thuis op elk terrein: de Audi A1 citycarver, sinds de herfst van 2019 verkrijgbaar in de handel.

Sinds zijn marktintroductie wordt de Audi A1 citycarver af fabriek uitgerust met de Falken ultra high performance band en testfavoriet Falken AZENIS FK510 in de maat 205/55R17. Al sinds het najaar van 2018 is de compacte SUV Audi Q3 in de handel. Deze auto wordt eveneens af fabriek met Falken-zomerbanden uitgerust.

De Falken Azenis FK510 is sinds 2016 op de markt en heeft sindsdien niet alleen sportieve rijders overtuigd, ook onafhankelijke testorganisaties geven de UHP-band telkens weer de hoogste beoordelingen. Onlangs nog in de grote AUTO BILD zomerbandentest, waar de AZENIS FK510 met een derde plek een plaats op het podium van de gerenommeerde test veroverde. De testjury prees vooral de uitgebalanceerde rijeigenschappen op natte en droge ondergrond en het sportieve, dynamische rijgedrag op een droge ondergrond.

Het technologisch hoogwaardige topmodel van Falken is met name gericht op sportieve, moderne bestuurders en past daarom perfect bij de A1 citycarver van de autofabrikant uit Ingolstadt.

“We zijn erg blij met deze onderscheiding”, aldus Christian Stolting, Key Account Manager OE bij Falken Tyre Europe GmbH. “De beslissing om nog een topmodel af fabriek uit te rusten met onze banden is een bewijs te meer voor de kwaliteit en het brede assortiment van onze banden.”