Falken voorziet de huidige generatie van de Porsche Macan, met goedkeuring door de autofabrikant, af fabriek van de Azenis FK510. De SUV-versie van de Falken bestseller wordt geleverd in de maten 235/60 R18 en 255/55 R18. Beide banden hebben het snelheidssymbool “W” (tot 270 km/h) en een belastingindex van respectievelijk 130 en 105.

De succesvolle Azenis FK510 is sinds 2017 verkrijgbaar als SUV band. Met een innovatief karkasontwerp zorgen de Azenis FK510 SUV voor een nauwkeurig stuurgedrag, hoog rijcomfort en evenwichtige rijeigenschappen. De Porsche Macan is gericht op de sportieve bestuurder en die zullen het volledige vermogen van deze band benutten.

De ACS (Adaptive Constant Pressure) loopvlaktechnologie verbetert de remprestaties, richtingsstabiliteit en rijdynamiek. Naast de uitstekende remeigenschappen op natte wegen staat de Azenis Fk510 SUV ook bekend om zijn lange levensduur. Dankzij 4D NANO-technologie konden Falken ingenieurs een baanbrekende rubbercompound ontwerpen voor de FK510 serie, die naast een hoge mate van grip ook een verbeterde slijtvastheid biedt.

“Het feit dat we de Porsche Macan af fabriek de Azenis FK510 SUV mogen voorzien bevestigt niet alleen onze strategie, maar het spreekt ook boekdelen over de kwaliteit van onze banden. Porsche voorzien van onze banden voelt voor ons een beetje als een eerbetoon!”, aldus Christian Stolting, accountmanager van Falken Europe.

De Falken Azenis FK510 SUV is verkrijgbaar bij Twen-Tyre in 39 maten van 17 tot 22 inch, met de snelheidssymbolen W en Y.