Avon staat bekend om zijn innovatieve en zeer populaire assortiment bestelwagen- en bedrijfsvoertuigenbanden. Banden die uitstekende kilometrageprestaties bieden en daarom van uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding zijn.

De AV12 is doorontwikkeld op het succes van de AV11 en biedt een 10% betere rolweerstand vergeleken met zijn voorganger, een lager brandstofverbruik en een verbeterde, duurzame zijwand. Het brandstofverbruik wordt mede bepaald door het rolweerstandsniveau van banden. Banden met een lagere rolweerstand verbruiken minder brandstof en kosten aanzienlijk minder om te rijden, wat de Avon AV12 een efficiënte keuze maakt.

Schade aan de zijwand zorgt er voor dat de banden sneller moeten worden vervangen. Een duurzame zijwand heeft dan ook grote impact op de levensduur van de band en het verlaagd de kosten voor vervanging aanzienlijk. Tijdens de ontwikkeling van de AV12 is de technologie en uitgebreide ervaring van Avon in rallybanden gebruikt om een verbeterde duurzame zijwand te creëren met beschermende randen. Een zijwand beschikt over een “buffer” die helpt om slijtage te voorkomen en beschadiging te minimaliseren. De “buffer” van de AV12 is 6 millimeter breder dan die van zijn voorganger.

De Avon AV12 heeft een nieuw silica compound, waardoor de band beschikt over uitstekende handling prestaties. Ook is het remmen op nat wegdek met 5% verbeterd in vergelijking met de Avon AV11 dankzij dit nieuwe compound. Met een solide bandenconstructie die bewezen is op het gebied van de commerciële bestuurder en een montageprogramma (matenpakket?) dat meer dan 80% van de commerciële bestelwagens bestrijkt, is de Avon AV12 een extreem goed ontwikkelde band die voldoet aan de behoefte van zijn gebruikers.

De Avon AV12 is voor het eerst gepresenteerd tijdens de Fleet Live 2018, die eind oktober plaatsvond. De Avon AV12 zal in eerste instantie in 5 maten in 15 en 16 inch verkrijgbaar zijn bij T.T.I. Tyre Trading International. Later zullen er nog meer maten volgen.