Na 12 maanden plannen en 3 dagen filmen is Davanti verheugd om eindelijk de videoproductie “At One with the driver” aan u te onthullen. In deze nieuwe productie heeft Protoura Sport-merkambassadeur Chris Hoy de hoofdrol.

De video is gefilmd op het Autódrome Internacional de Algarve (AIA) circuit in Portugal, de thuisbasis van de Portugese Formule 1 Grand Prix. Achter het stuur zat Olympisch legende Sir Chris Hoy, die de UHP-banden van Davanti tot het uiterste dreef.

Sir Chris Reed in een Mercedes E53 AMG met snelheden tot 150 km/u. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om alle High-Performance capaciteiten van het vlaggenschip van Davanti te verkennen.
“Qua prestaties zijn de banden fantastisch geweest”, aldus Chris Hoy. “Het is de eerste keer dat ik met deze banden op een circuit mag rijden en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de duurzaamheid. Er is maar heel weinig slijtage, ook al hebben we de banden hard ingespoten en is er veel grip en tractie. We hebben veel plezier gehad!”

Het AIA-circuit was een logische keuze voor de opnames van de nieuwe Protoura Sport, gezien de jarenlange samenwerking met de raceschool. Peter Cross, General manager bij Davanti, legt uit: “Sinds 2017 is onze DX640 gemonteerd op alle voertuigen op het circuit. Van de Mercedes E53 AMG tot de Alpine A110. Gedurende 2021 hebben we de wagens geleidelijk overgezet op de Protoura Sport. De nieuwe video laat de band dus echt zien in zijn natuurlijk omgeving.”

“AIA is sinds 2020 de thuisbasis van de Portugese Formule 1 Grand Prix en is een racecircuit van wereldklasse. Het is een veeleisend circuit met afdalingen, uitdagende bochten en snelle rechte stukken. We zijn verheugd dat we ons vlaggenschip op deze faciliteit van wereldklasse hebben kunnen laten zien.”

Ook gaf Peter commentaar op de betrokkenheid van Chris: “Sir Chris Hoy is geen onbekende op het AIA-circuit, want hij heeft meegedaan aan de Sports Prototype Cup. Na het afgelopen jaar met de Protoura Sport op de weg te hebben gereden, was dit de eerste gelegenheid voor Sir Chris om de volledige capaciteiten van de band op het circuit te ervaren.”