Dankzij uitgebreide ervaring in de motorsport en toegang tot de meest geavanceerde materialen en technologieën heeft Falken een nieuwe reeks veilige en sportieve UHP-banden voor performance- en SUV-toepassingen aangekondigd. Het gaat om de Falken Azenis FK520.

De Azenis FK520 is net als racebanden versterkt met aramide. Hierdoor is de band structureel sterker en stijver, wat zorgt voor een nauwkeuriger stuurgedrag en meer stabiliteit. Door gebruik te maken van de nieuwste constructie-technieken zijn de ingenieurs van Falken erin geslaagd om het gewicht van de band met 10% te verlagen ten opzicht van zijn voorganger, de Azenis FK510. Dankzij het lagere gewicht is de rolweerstand verlaagd, wat de brandstofefficiëntie ten goede komt.

De effectiviteit van de Falken Azenis FK520 komt tot uiting in de uitstekende prestaties van de band in zowel natte als droge omstandigheden. De ingenieurs van Falken hebben bij de ontwikkeling van deze nieuwe band geen compromissen gesloten om een optimale tractie op het wegdek en rijprestaties te bereiken. Bovendien hebben ze voor de nieuwe Azenis FK520 een nieuwe “Diamond Cut” loopvlak ontwikkeld.

Bij de ontwikkeling van dit loopvlak en de geïntegreerde geluiddempende elementen heeft Falken gebruik gemaakt van de geavanceerde 4D-nano simulatie-technologie uit Japan. De plaatsing van deze kleine inkepingen veroorzaakt minuscule turbulenties die het rolgeluid van de band effectief verminderen. Een geoptimaliseerd wegcontact-vlak zorgt voor een gelijkmatige slijtage en een beter wegcontact.

“De Falken Azenis FK520 biedt grip, betrouwbaarheid, prestaties en efficiëntie,” legt Andres Giese, Senior Manager Corporate Planning bij Falken Tyre Europe GmbH, uit. “Bij Falken hebben we al onze ervaring op het gebied van materiaalontwikkeling en simulatie-technologie gecombineerd om uitmuntende, High-Performance Premiumj banden te ontwikkelen.”

Vanaf volgende week zijn de eerste maten verkrijgbaar bij TTI Tyre Trading. De overige maten zullen de komende weken beschikbaar zijn op onze webshop, variërend van 17 tot 21 inch.