Lage rolweerstand, optimale tractie op alle ondergronden en de mogelijkheid om hoge belastingen te kunnen dragen zijn de specialistische bandvereisten voor de huidige elektrische en hybride voertuigen. Falken Tyres ondersteunt autofabrikanten om aan deze eisen te voldoen. Het meest recente voorbeeld daarvan is de montage van de Ziex Ze310 Ecorun AO (205-55 R16 96V XL) in Ingolstadt, waar de succesvolle Audi A3 TFSI E-hybride wordt geproduceerd.

Sinds de lancering van de Ziex ZE310 Ecorun in 2019 heeft de zomerband van Falken onafhankelijke testorganisaties zoals de Oostenrijkse Automobil- und Touring Club en de Touring Club Zwitserland herhaaldelijk overtuigd van zijn capaciteiten. Niet alleen an deze organisaties heeft de band de waardering “Recommended” gekregen, maar ook Ace Lenkrad en ARBÖ kwamen tot deze conclusie.

De Falken Ziex ZE310 Ecorun kreeg in de belangrijkste Autobild Allrad zomerbandentest de waardering “Goed”, waarbij de redactie vooral onder de indruk was van het prestatie-potentieel, de handling op nat wegdek en de korte remweg.

De positieve testresultaten zijn het resultaat van Falken’s gedrevenheid in de ontwikkeling van de nieuwste bandtechnologieën. Zo is de Ziex ZE310 Ecorun bijvoorbeeld uitgerust met “Adaptive Constant Pressure” (ACP) – technologie, die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk over het contactoppervlak. Het ACP loopvlak verbetert ook de richtingsstabiliteit, zorgt voor een gelijkmatige slijtage en vermindert de rolweerstand om de efficiëntie te maximaliseren.

De band dankt zijn verbeterde tractie en optimale waterverplaatsing aan het innovatieve vier-groefs ontwerp van het loopvlak van de band. Door de beproefde 4D NANO design-technologie toe te passen, kunnen de ingenieurs de prestaties van nieuwe materialen op nanoschaal analyseren en zo een baanbrekende rubbersamenstelling voor de Ziex ZE310 Ecorun ontwikkelen. Het resultaat is een lange levensduur, een betere efficiëntie en een comfortabeler rijgedrag, zodat de banden zowel kosten- als energie-efficiënt zijn.

“Mobiliteit ondergaat een periode van verandering met een toenemende vraag naar banden die geschikt zijn voor elektrische en hybride voertuigen. Ik ben dan ook zeer verheugd dat onze banden voldoen aan de vraag naar innovatieve en vooral veilige banden voor zowel de OE als aftermarket,” zegt Christian Stolting, Key Accountmanager OE bij Falken Tyre Europe.

De kwaliteit van de Ziex ZE310 Ecorun overtuigde AUDI om voor Falken te kiezen als OE-product. De band krijgt een extra A aanduiding, wat bij Falken een OE product betekent. Behalve voor de A3 heeft AUDI eerder ook al bij de Q3 en de A1 Citycarver af-fabriek voor Falken gekozen.

De Falken Ziex ZE310 Ecorun is bij TTI Tyre Trading verkrijgbaar in 92 maten, 14 tot 18 inch in de series 35-70. De band heeft het snelheidssymbool H, V en W.