De favoriet van recensenten en klanten, de Falken Ziex ZE310 Ecorun, is door Audi geselecteerd om af fabriek te worden gemonteerd op de Audi A3. Falken levert de banden in de maat 205-55 R16 91V aan de Audi-fabriek in Ingolstadt, Duitsland, waar deze dynamische compact klasse van Audi wordt geproduceerd.

Uitstekende tractie en grip op zowel nat als droog wegdek en verbeterde slijtageprestaties zijn de belangrijkste eigenschappen van de Falken Ziex ZE310 Ecorun. Het is de ideale band voor de prestatiegerichte bestuurder die niet wil inleveren op comfort en veiligheid.

De Ziex ZE310 Ecorun is uitgerust met “Adaptive Constant Pressure” technologie. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het contactvlak, wat de grip verbetert. Bovendien verbetert het ACP-technologie de richtingsstabiliteit van de band en zorgt het voor gelijkmatige slijtage.

In de maat 205-55 R16 91V heeft de Falken Ziex ZE310 Ecorun een viergroefsontwerp om de stijfheid van het loopvlak te optimaliseren en de contactvoetafdruk van de band te vergroten. Dankzij het loopvlakpatroon met vier groeven zijn bovendien de aquaplaning-eigenschappen verbetert. De Falken band onder de Audi A3 heeft snelheidsindex V en is daarom gecertificeerd tot 240 km/u.

Ook zijn de ingenieurs van Falken er dankzij de toegepaste Advance 4D Nano Design-technologie in geslaagd om voor de Ziex ZE310 Ecorun een baanbrekend rubbermengsel te ontwikkelen. Deze technologie zorgt niet alleen voor een hoog kilometerrendement en een hoge efficiëntie, maar ook voor betere loopeigenschappen van de band. Zo kon het kilometerrendement van de band in vergelijking met zijn voorganger met 30% worden verbeterd. Dit maakt de band zowel kostenbesparend als energie-zuinig.

“Onze Ziex ZE310 Ecorun is een uitstekende match met de Audi A3”, zegt Christian Stolting – Key Accountmanager OE bij Falken Tyre Europe GmbH. “De band onderscheidt zich immers niet alleen door zijn sportieve prestaties, maar ook door zijn hoge mate van efficiëntie. Dit is te danken aan het gebruik van de nieuwste technologieën bij de ontwikkeling van de band en de ultra-moderne productieprocessen. De Ziex ZE310 Ecorun combineert alle eigenschappen die kenmerkend zijn voor een band in het premium segment.”

De kwaliteit van de Falken Ziex ZE310 heeft Audi overtuigd, waardoor de band het merk AO – Audi Original – in zijn naam mag dragen.

Voor de vervangingsmarkt is de Falken Ziex ZE310 Ecorun beschikbaar in 106 maten van 14-19 inch, in de series 40-70 en snelheidsklasse H / V / W (210 – 270 km/h).