“Overtuigende rijeigenschappen op nat en droog wegdek, nauwkeurig bochtenwerk en korte remafstanden”. Dat zijn de sterke punten die het testpanel van Autobild Allrad aan de Falken Azenis FK510 SUV hebben toegekend in hun zomerbandentest van 2022. 10 Zomerbanden en 1 all-season band in de maat 235-55 R18 werden aan de test onderworpen.

De Falken-band kreeg topscores in de categorieën remmen en handling op nat wegdek. Dit is geen toeval, want dankzij het unieke High-Performance loopvlakpatroon van de band zorgen de speciaal gerangschikte groeven voor een snelle waterverplaatsing en zeer efficiënte waterafvoer. Bovendien optimaliseren de vleugellamellen aan de buitenrand het contactoppervlak van de band in bochten, waardoor de band nog beter in natte omstandigheden presteert. Hierdoor wordt de veiligheid bij aquaplaning aanzienlijk verbeterd!

Ook de waarderingen tijdens diverse testen off-road waren indrukwekkend. Vooral de tractie in zand en de handling op grind. In beide categorieën behaalde de Azenis FK510 SUV de op 1 na beste klassering. Een speciaal ACP loopvlak is verantwoordelijk voor deze goede prestaties. Dit Adaptive-Constant-Pressure loopvlak zorgt ervoor dat het contactoppervlak van de band gelijkmatig wordt belast, wat leidt tot extra adhesie en daardoor tot een hoge mate van stabiliteit en een gelijkmatig slijtagepatroon.

Deze prestaties hebben er dus voor gezorgd dat de Falken Azenis FK510 SUV op de 3e plaats is geëindigd en daardoor de beoordeling “Goed” heeft ontvangen van het testpanel.

“We zijn blij dat we met de Azenis FK510 SUV zo goed hebben kunnen presteren in dit competitieve segment,” zegt Velizara Lilova – Team Leader Product Planning bij Falken Tyre Europe GmbH over het resultaat. “Tevreden klanten zijn niet de enigen die de hoge kwaliteit van onze banden bevestigen. Deze hoog aangeschreven test toont eens te meer aan dat onze banden voldoen aan de hoogste eisen die aan een Premium band worden gesteld.”

De Falken Azenis FK510 SUV wordt af fabriek wordt gemonteerd op de Porsche Macan en Mercedes Benz G-klasse. De band is verkrijgbaar via onze webshop in diverse maten, van 17 tot 22 inch.