De Falken Azenis FK510 is de grote winnaar geworden in de ANWB zomerbandentest van 2021. De ANWB gebruikte voor deze zomerbandentest de maat 225-50 R17. Een maat die we vooral vinden onder grotere middenklassers. Denk aan de Alfa Romeo Giulia, BMW 3-serie, Mercedes C-klasse of Volvo V60. Voor de test is gekozen voor de Audi A4.

Van de zeventien geteste banden in deze maat zijn er uiteindelijk vier banden die op geen enkel hoofdonderdeel tekortkomingen hebben en 4 sterren (“goed en zeer aan te raden”) halen. Daarachter een grote groep van twaalf banden die 3-sterren (“voldoende en aan te raden”) halen zodat er een ruime keus is uit banden die we kunnen aanbevelen. Eén band krijgt een slecht eindoordeel, die raden we af.

Winnaar van de test is de Falken Azensis FK510 met heel goede prestaties op droog én nat wegdek en een prima slijtvastheid. Nummer 2 Continental PremiumContact 6 blijft niet ver achter en scoort op alle testonderdelen bovengemiddeld. Nummer 3 de Kumho Ecsta PS71 is de expert op het gebied van aquaplaning. Ook op de andere natte onderdelen is deze band sterk. Op droog is hij wat minder dan de andere toppers. Bij nummer 4, de Bridgestone Turanza T005, liggen de sterke punten juist op droog. Hier is de slijtvastheid wat minder.