“Een profiel met evenwichtig prestatie-potentieel, goede aquaplaning-eigenschappen, stabiele en veilige handling op natwegdek en een korte remweg op droog wegdek.” Dat zijn de sterke punten van de Falken Ziex ZE310 Ecroun, volgens de testers van de Falken-band in de grote zomerbandentest van het Duitse vakblad Auto BildAllrad. Tien zomerbanden in de maat 215-60 R17 werden getest, waarbij de Falken-band als zesde eindigde en een beoordeling “Goed” kreeg.

De Falken Ziex ZE310 Ecorun speelt “Champions League” als het gaat om veiligheidsrelevante tests op nat wegdek. Met een aquaplaning snelheid van 85,7 km/u ligt deze band van Falken slechts 1,7 km/u achter de als eerste geplaatste band en eindigt daardoor op de derde plaats in deze categorie. De band behaalde ook een indrukwekkende derde plaats voor zijn aquaplaning in bochten. Met een laterale versnelling van 2,81 m/s2 ligt de band slechts 0,22 m/s2 achter de best geteste band in deze categorie.

Met een gemiddelde snelheid van 62,2 km/u houdt de Falken-band ook gelijke tred met de kopgroep als het gaat om handling op nat wegdek. Slechts 0,4 km/u is het verschil met de band die op de eerste plaats is geëindigd. Ook de remprestaties op nat wegdek zijn indrukwekkend. Met een remweg van 54,4 meter bij een snelheid van 100 km/u ligt de Ziex ZE310 Ecorun slechts iets meer dan twee meter achter op de gemiddelde remweg van de kopgroep. In de categorie remmen op droog wegdek is het verschil met de nummer één op dit onderdeel iets meer dan een meter. Ook hier werd het testvoertuig vanaf een snelheid van 100 km/u tot stilstand gebracht.

“We zijn verheugd dat we zo goed hebben gepresteerd in deze test,” zegt Andreas Giese – Senior manager Corporate planning / Productplanning by Falken Tyres GmbH. “Het is ook goed om van een derde partij de onafhankelijke bevestiging te krijgen dat zonde bandentechnologie consequent is en gelijke tred houdt met andere topleveranciers als het gaat om rijveiligheid. De testers beoordelen de band immers bijzonder hoog in de veiligheid gerelateerde testcategorieën”.

De Falken Euroall Season AS210 is verkrijgbaar bij TTI Tyre Trading in meer dan 100 maten in 14 tot 19 inch. De band heeft het snelheidssymbool H, V en W.