“Uitstekende zijdelingse geleiding, lage slipgevoeligheid bij het accelereren, een korte remweg in de sneeuw en goede prestaties bij aquaplaning”. Deze kenmerken zorgden ervoor dat de onafhankelijke testers van het gespecialiseerde Duitse tijdschrift Auto Motor Sport het predicaat “goed” gaven aan de Falken Eurowinter HS01 in de winterbandentest van 2019. Elf winterbanden in de maat 215/55 R17 werden uitgebreid getest op een Volkswagen T-Roc. De tests vonden plaats in Noord-Finland en Noord-Duitsland.

De Falken Eurowinter HS01 behaalde 7,4 punten in de algemene resultaten, waarmee hij 1,5 punt achterblijft op de winnaar van de test. Hierdoor kon de band een mooie positie in de middenmoot behalen. Onder de vele winterbanden die zijn getest in deze maat, sprong de Eurowinter HS01 er vooral uit dankzij zijn uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

In eerdere testen maakte de Eurowinter HS01 ook al indruk met zijn uitstekende grip op sneeuw, goede prestaties bij aquaplaning en een goede richtingsstabiliteit. “De test laat duidelijk zien dat we met onze Eurowinter HS01 een goede winterband voor een eerlijke prijs kunnen aanbieden. De band wist ook in andere tests op andere vlakken te imponeren”, zegt Andreas Giese, Senior Manager van Falken Tyres Europe tevreden.