Met hetzelfde puntenaantal als een andere Premium-band behaalde de Falken Azenis FK510 SUV niet alleen een 3e plaats in de zomerbandentest van het Duitse vakblad Promobil, maar werd hij ook uitgeroepen tot prijs-kwaliteit winnaar. De zomerbanden in de maat 235/55 R17 werden getest op een Volkswagen – model T 6.1. In Duitsland beter bekend als de Volkswagen Bulli.

Vanwege de specialistische eisen die aan banden van een kampeerauto worden gesteld hebben de testers zich bij de keuze van de banden vooral geconcentreerd op het draagvermogen. Deze moet zo hoog mogelijk zijn, maar zonder het rijcomfort of de veiligheid negatief te beïnvloeden. In totaal werden er 8 banden van verschillende fabrikanten aan de test onderworpen.

De Azenis FK510 SUV kreeg het maximum aantal punten voor zowel de handling op nat- en droog wegdek, evenals voor rijcomfort. Omdat de belangrijkste discipline van een zomerband de prestaties op nat wegdek zijn, gaven de testers de Falken-band in deze categorie een “weging van 40%”. Met een remafstand van 32,6 meter bleef de band slechts 0,5 meter achter op de winnaar van deze categorie. Ook in de andere testcategorieën waren de resultaten van de Azenis FK510 SUV meer dan behoorlijk. Daardoor kwamen de testers tot een totaalscore van 8,6 en de algemene beoordeling “zeer aanbevolen”.

“Falken klanten hoeven geen compromissen te sluiten als ze voor onze banden kiezen. Of het nu gaat om veiligheid of comfort,” verklaart Andreas Giese (Senior Manager Corporate Planning) verheugd over het resultaat. “Deze onafhankelijke test heeft opnieuw op indrukwekkende wijze aangetoond dat de kwaliteit van onze banden nu een Premium niveau heeft bereikt. En dat ook nog is voor een goede / eerlijke prijs”.

De Falken Azenis FK510 SUV is bij TTI Tyre Trading in meer dan 10 maten verkrijgbaar, 17 tot 22 inch, in de series 30-65. De band heeft het snelheidssymbool W en Y.