De Falken Azenis FK510 heeft zich in de zomerbandentest 2021 van Auto Zeitung opnieuw succesvol gepositioneerd tussen de premium-merken in het Ultra-High Performance (UHP) segment.

Tien zomerprofielen in de prijsklasse tussen €300 – €440 euro werden getest in de maat 225-40 R18 op het nieuwe model van de SEAT Leon 1.5 eTSI. De band van Falken scoorde bijzonder goed in de categorie remmen op nat wegdek. Tijdens een noodstop vanaf 100 km/u had de Azenis FK510 slechts 42,8 meter nodig om tot stilstand te komen en lag daarmee minder dan een meter achter de winnaar in deze categorie.

De resultaten op het gebied van aquaplaning waren eveneens indrukwekkend: bij 70,6 km/u in 7mm stilstaand water behaalde de Azenis FK510 de vierde plaats voor aquaplaning in de lengterichting, terwijl een score van 96% de derde plaats opleverde in de categorie aquaplaning in de dwarsrichting.
De redacteuren van het Duitse vakblad Auto Zeitung bevestigden de “sterke prestaties” van de Falken-band en in het bijzonder de prijs-kwaliteitverhouding, waarvan de band een extra aanbeveling krijgt.

In het algemeen klassement over alle categorieën behaalde de Faken Azenis FK510 86 punten en lag daarmee slechts 6 punten achter de algemene winnaar van de test, waarmee een sterke plaats in de bovenste helft van het klassement werd veiliggesteld.

“We zijn zeer tevreden met het resultaat”, aldus Andreas Giese, Senior Manager Corporate Planning & Product Plannig bij Falken Tyres Europe GmbH. “Het is eens te meer duidelijk geworden dat onze banden keer op keer voldoen aan alle eisen die klanten stellen aan premium banden. En dit ook nog is tegen marktconforme prijzen.”

De Falken Azenis FK510 is sinds 2016 op de markt en is verkrijgbaar in 96 maten. Bekijk het complete assortiment op https://shop.tti.nl/nl.