De Falken Euroall Season AS210 is in de grote all season bandentest van Auto Bild bekroond met de onderscheiding “Voorbeeldig”. De Falken band behaalde hiermee de 5e plaats op een totaal van 32 geteste banden in de maat 205-55 R16.

“Een profiel met uitgebalanceerde rijeigenschappen, een stabiel rijgedrag in alle weersomstandigheden, goede aquaplaning, een hoog kilometrage en een betaalbare prijs”, zijn de sterke punten die onafhankelijke testers aan de Falken Euroall Season AS210 toeschrijven.

Om mee te kunnen doen aan de hoofdtest moest de band zich kwalificeren voor een remproef op nat- en droog wegdek. Bij een beginsnelheid van 100 km/h haalde de band 51,3 meter op natwegdek en 42,7 meter op droog wegdek. Hiermee verzekerde de Euroall Season AS210 zich van een plaats in de bovenste regionen van het deelnemersveld.

In de hoofdtest bleken de banden meer dan voldoende te zijn. Met een berekende kilometrage van 67.820 kilometer ligt de Falken Euroall Season AS210 slechts 7.000 kilometer achter op de testwinnaar in deze categorie. In de categorie “prijs per 1.000 kilometer” kwamen de Falken banden met €4,05 per 1.000 gereden kilometer op de 2e plaats uit.

Het feit dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, werd zichtbaar in de andere testcategoriën. Zo bereikten de banden van Falken op een natwegdek een zwevende snelheid van 78 km/h, een verschil van slechts 3 km/h t.o.v. de testwinnaar. Ook de resultaten op een nat wegdek waren indrukwekkend: de testwinnaar in deze categorie had slechts een halve seconde voorsprong op de Euroall Season AS210, die in deze categorie een rondetijd van 12:09 seconden behaalde. Naast het gedrag op nat wegdek behaalden de Falken banden ook goede testresultaten bij sneeuw en droog weer.

Dit multi-talent van Falken is sinds juli 2018 verkrijgbaar en biedt 365 dagen per jaar gebruiksgemak, comfort, veiligheid en prestaties. De Euroall Season AS210 MO is ook beschikbaar, omdat de band is goedgekeurd door Mercedes-Benz als originele uitrusting op de G-klasse.

“Dit resultaat is het indrukwekkende bewijs dat onze banden zich meer dan prima kunnen meten met het premiumsegment”, zegt Andreas Giese, Senior Manager Corporate bij Falken Tyres. “Het is ook duidelijk dat onze strategie om onze klanten een uitstekende prijs-prestatieverhouding te bieden, zijn vruchten afwerpt. Met Falken banden weet je dat je uitstekende kwaliteit krijgt, tegen een zeer goede prijs”.

De Falken Euroall Season AS210 is verkrijgbaar bij TTI Tyre Trading in meer dan 70 maten in 13 tot 19 inch. De band heeft het snelheidssymbool H, T, V en W.